woensdag 18 januari 2017

Morgen is het zover...de operatie!

Morgen is het dan echt zover, de operatie staat gepland! Maanden naar toe geleefd en goed op voorbereid... Ik kreeg vandaag een aantal berichtjes van dames die de operatie al gedaan hebben en al een stuk verder zijn, 'het mooiste cadeau wat je jezelf ooit zal kunnen geven' schreven zij....prachtig! Allereerst omdat dat betekent dat zij nog steeds ontzettend blij zijn dat ze die stap genomen hebben voor zichzelf en ten tweede omdat ik het zelf ook zo zie.... een eenmalige kans om mijn lichaam te resetten, een kans om terug te komen op een goed gewicht en weer fit en sterk te worden...die kans heb ik met beide handen aangegrepen en heb er vertrouwen in dat dat voor mij ook inderdaad het mooiste cadeau gaat worden dat ik mezelf ga geven. Ik ben er klaar voor!!

De afgelopen 2 weken heb ik een verplicht dieet gevolgd, vetvrij en maar weinig calorieen, 3 shakes op een dag, 1 stuk fruit en wat gekookte groente en bouillon. Het is me heel goed afgegaan, de eerste dagen vond ik het moeilijkst, je lichaam gaat duidelijk 'ontsuikeren', ik kreeg hoofdpijn en regelmatig een hongergevoel... na 2 dagen was dat gelukkig over en kwam ik mijn dagen goed door. Fijn was het wel dat ik de eerste week toevallig heel veel aan het werk was, dat gaf fijne afleiding om lekker bezig te zijn. Na de eerste 2 dagen voelde ik me veel beter en had ik enorm veel energie. Gelukkig is dat de hele periode zo gebleven, veel energie en ik sliep 's nachts erg goed!
Ook moesten we deze 2 weken alvast beginnen met de voorgeschreven vitaminepil, een pil met hogere dosis die we levenslang zullen blijven slikken Er was gewaarschuwd dat de pil zwaar kon vallen, groepsgenoten werden er misselijk van en iedereen was een beetje aan het zoeken wat het juiste moment was om de pil in te nemen. Ik ben begonnen om de pil 's avonds voor het naar bed gaan te nemen, de eerste avond werd ik inderdaad erg misselijk en licht in mijn hoofd, de tweede avond werd ik wel een beetje misselijk maar veel minder dan de avond daarvoor. Vanaf toen heb ik geen last meer gehad gelukkig!

Vanavond mijn allerlaatste shake genomen, ook weer fijn want die begin ik nu best wel zat te worden... Vandaag een pan kippen/groentesoep gemaakt, met de staafmixer glad gemaakt en in heel kleine bakjes gedaan, die staan vast klaar voor na de operatie. De dag van de operatie en de dag erna mag ik alleen water,thee en bouillon. Vanaf dag 3 komen daar een aantal produkten bij maar daarover meer in  mijn volgende blog, dan praat ik jullie bij over hoe het gaat en wat ik mag/kan eten/drinken.

Ondertussen is het bijna bedtijd, mijn telefoon ontploft van lieve berichten, meelevende reacties en mooie wensen... ik heb moeite om alles te beantwoorden en hoop maar dat ik niets over sla. Zo bijzonder hoeveel mensen eraan denken, ermee bezig zijn en dat laten weten, zelfs in het winkelcentrum werd ik 3x aangesproken door mensen die het onthouden hadden en me sterkte wensten. Super attent allemaal, dat voelt heel fijn!
Vanaf morgen zal ik korte updates op facebook zetten en zodra ik kan zal ik hier weer een blog plaatsen om jullie op de hoogte te houden.
Tot snel! Nu eerst mijn tas inpakken voor de grootste stap richting Marie-Jose2.0!!

Facebook: Marie-Jose Keur - van Roosmalen

3 opmerkingen:

  1. Lieve Marie Jose..succes op deze bijzondere dag 🍀🍀🍀 ..🌸🌸🌸you go girl🌸🌸🌸

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Marie Jose..succes op deze bijzondere dag 🍀🍀🍀 ..🌸🌸🌸you go girl🌸🌸🌸

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De 18 de is voorbij en je nieuwe leven is begonnen
    Ik zit nog in het voor traject
    En lees me dus helemaal scheel aan alle informatie die ik kan bemachtigen ik hoop dat alles goed is gegaan en je vanaf nu kan gaan genieten van nieuwe lijf ik hou je Blogger in de gaten en volg je heel graag in je vooruitgang en de kilo's die je nu kwijt gaat raken je nieuwe balans en de dingen die je weer kan gaan doen
    Je bent een topper

    BeantwoordenVerwijderen