zaterdag 7 januari 2017

Datum voor mijn gastric bypass is bekend!

En dan opeens is het al bijna zover.... Tussen kerst en oud en nieuw kreeg ik de datum te horen, op 19 januari word ik geopereerd! Door de drukte rond mijn werk en de feestdagen was ik er even iets minder mee bezig maar nu de datum bekend is leef ik er volop naar toe. Onze groep van 10 personen wordt op 4 verschillende dagen geopereerd maar allemaal ongeveer in dezelfde periode zodat we ook het na-traject weer samen kunnen doorlopen. En ik had het niet verwacht maar het blijkt super fijn te zijn om dit met een groep te doen, nu hebben we ook wel een hele  leuke groep natuurlijk maar het is erg fijn om alles te kunnen delen met elkaar en vooral alle vragen te stellen, er weet altijd wel iemand een antwoord... ;-) Ik heb veel aan alle tips&tricks van iedereen.
Inmiddels ben ik begonnen aan het speciale dieet dat voorgeschreven wordt door het ziekenhuis en de kliniek. Het blijkt dat ze hiervoor bij elk ziekenhuis andere richtlijnen hebben maar ik heb juist voor Beverwijk gekozen omdat daar de resultaten(vooral op langere termijn) zo goed bleken te zijn dat ik uiteraard hun richtlijnen en adviezen volg.
De 2 weken voor de operatie volgen we een vetvrij dieet, dit dieet heeft als doel de lever te laten krimpen, zodat de maag beter zichtbaar en makkelijker toegankelijk wordt tijdens de operatie.
Het dieet ziet er als volgt uit:
3x per dag een shake als maaltijdvervanger, modifast wordt daarbij aangeraden maar een ander produkt zou ook mogen. Uiteraard raden artsen en diĆ«tisten shakes heel erg af in een normale situatie en we mogen ze dan na de operatie ook nooit meer nemen maar voor de 2 weken voor de operatie wordt er een uitzondering gemaakt en blijkt het goed te werken om de lever te laten krimpen.
Naast deze shake mogen we gebruiken:
heldere bouillon 1x per dag
maximaal 1 portie fruit per dag.
Onbeperkt:
*water
*thee (zonder melk en/of suiker
*koffie (zonder melk en/of suiker)
*suikervrije, calorie arme dranken
*light frisdranken
*gekookte groente (muv peulvruchten, mais, avocado, bietjes)
*rauwkost

Ik ben nu een paar dagen bezig en eigenlijk alleen de eerste dag enorme hoofdpijn gehad maar dat is logisch....
Ook moeten we alvast met het vitamine supplement beginnen dat we levenslang blijven innemen, dat is een Multi vitamine met een gigantisch hoge dosis, na de operatie nemen we door de bypass minder op uit onze voeding en de voeding tegenwoordig levert ons al wat minder vitaminen dan 'vroeger' vandaar dat we dat altijd als supplement zullen blijven nemen.
Die pil nemen we dus nu al en de bijwerkingen daarvan zijn nogal verschillend per persoon, ik was er de eerste keer wel erg misselijk van en werd wat licht in m'n hoofd maar de 2de keer gaf het al bijna geen last meer. Iemand anders uit de groep was er wel echt een paar dagen achter elkaar misselijk van, dan kan je gaan experimenteren met het moment van innemen... Op een volle maag of voor het naar bed gaan kan dan beter werken.

Nu is het dus aftellen geblazen.... vrijwel alles is geregeld, het rooster voor mijn werk is gemaakt, als alles volgens plan verloopt hoop ik 6 feb weer rustig aan op mijn werk te verschijnen... we zullen zien!
Verder voel ik wel wat spanning opkomen, vooral voor de operatie, die mag wat mij betreft voorbij zijn. Mijn rugoperatie was een spoed operatie dus had geen tijd om na te denken en voor ik het wist was ik onder zeil, deze keer zal ik dat bewuster meemaken en natuurlijk schieten dan ook de risico's door mijn hoofd, daar sta ik niet te lang bij stil. De resultaten van de chirurgen geven mij genoeg vertrouwen om het te ondergaan en ik kijk uit naar mijn nieuwe leven, ik weet waar ik het voor doe en ik wil er voor gaan.
Mijn volgende blog zal net voor de operatie nog zijn om de laatste ontwikkelingen met jullie te delen!
Keep you posted!!
Reageren hieronder is soms lastig dus een berichtje of reactie op mijn Facebook vind ik altijd leuk!
FB: Marie-Jose Keur - van Roosmalen
Instagram: Mjosekeur

Liefs M-J


1 opmerking:

  1. Jeetje nu komt het zeker dicht in de buurt zeg! Hoe lang blijf je in het ziekenhuis? Het gaat allemaal goed komen! Xx

    BeantwoordenVerwijderen